Annemi ölmüş gördüm rüyamda.
Ağlayarak uyanışım
Hatırlattı bana,bir bayram sabahı
Gökyüzüne kaçırdığım balonuma bakıp ağlayışımı...

Orhan Veli


bugün bayram. çok tuhaf, hiç diğer bayramlar gibi değil. eksiklikler çok. sıradan bir pazar günü sanki. anneannemle dedem çanakkaleye yerleştiğinden beri, ben artık büyüdüğümden beri bayramlar eski bayramlar değil. bugün evden çıkmadım. sabah bir telaş duş almadım, abimle didişmedim. tüm sevdiklerim bambaşka şehirlere dağılmış. hatta ülkelere. bugün el öpmedim ben, iyi bayramlaaaar diye neşeyle cümleler kurmadım. annemle kahvaltı edip evin çeşitli köşelerinde kah internette kah elimde bir kitapla takıldım. uçurtma bile uçurmadım. deli gibi de hissetmedim ki her günüm bayram olsun. eksikti çok şey bu bayram. oturdum öylece. müzik dinledim, sustum hep. saçlarımla oynadım. bu mu bayram dedikleri. 9 gün. 9 koca gün yalnızlığımı hissedeceğim ve kimsenin gelip de geçiremeyeceği.
iyi şeyler de olmuyor değil elbet. ama bilirsiniz, bayramın konseptine aykırı hüzün. bayram bu değil halbuki. bir sürü kesilen hayvanlardan bahsetmeyeceğim hiç. babamı bile görmedim bugün, arayıp kutlayıverdim soğuk soğuk. abim askerde. her şey bir başka yalnız sanki bugün. hiçbir şey yapasım yok. ben bu bayramı bayramdan saymıyorum, yok saymıyorum.
yine de iyi bayramlar elbette herkese...

7 yorum:

S. P. dedi ki...

''9 koca gün yalnızlığımı hissedeceğim ve kimsenin gelip de geçiremeyeceği.''

var mısın iddiaya, haha :))

mesaj at bana, mail at bana, ulaş bana. :)))))).

sapozhkelekh dedi ki...

hahahah, sağol canım benim, söylemen yeter :*

S. P. dedi ki...

Haha ama ben ciddiyim hatta çok ciddiyim ya. :))

Öperim, güzel bayramlar. Edilmeyen teklifim halen geçerli bilesin. :)

spike will dedi ki...

kapıya gelen çocuklardan sen bayram harçlığı iste, bir değişiklik olsun :)

sapozhkelekh dedi ki...

kapıya kimse gelmedi spike :(

spike will dedi ki...

o zaman bu bayramı da bayramdan saymıyoruz, önümüzdeki bayramlara bakıyoruz, ben çocukları ayarlarım gelirler kapına.. şekerler hazır olsun :)

sapozhkelekh dedi ki...

e anlaştık o zaman :D