O kurbanlığın bacağına atılan bıçak darbesi aslında insanlığa ve müslümanlığa atılmış bir bıçak darbesidir!

işin dini boyutuna girmeyeceğim, o kasabım diye gezinen orrospu çocuğuna da orospu çocuğu falan demeyeceğim.
sadece düşünüyorum. hani sinek olaydım, eşek olaydım, sümüklü böcek olaydım da insan olmayaydım, o insan(!)la aynı kefeye konmayaydım diyorum. günahsa herkes günahlar işliyor. kutsal kitaplarsa eğer günaha sevaba karar veren her aşık olduğumda cehennemdeki evime balkon çıkıyorum demektir. her seviştiğimde, her içki içtiğimde, her dedikodu yaptığımda, otobüs için annemin çantasından bozuk parayı habersiz çaldığımda (çalmak habersizdir zaten)... ama böyle kansızlar soysuzlar oldukça ben hurilere beni beklemesini söyleyebilirim, evet. şimdi böyle şakayla karışık, biraz kinayeli laflar ediyorum, bunun sebebi o soysuz kasabı yermek değil. hani zaten azıcık mantığı, ahlakı, dini, saygısı, sevgisi olsa yapmazdı bunu yani. bir de onun çile çekmiş hayvanın etini dağıttı da cennetteki evine havuz yaptırdı aklınca sikko herif. Hani tamam, kabul ediyorum, ne günah ne sevağ biz karar verecek değiliz. Ama ben kurban kesimine karşı bile olmayan biri olarak "neden iğneyle uyuşturup kesmiyorlar" dediydim daha önce. Uyuşturulan hayvan şuurunu kaybedermiş, onun sevabı yokmuş. Lan göt herif, amaç eti butu paylaşmaktı hani? hadi tamam, buna da sustum, gelenektir,ananedir dedim diyelim, ulan aykları kesilen hayvanda şuur mu kalır, boynu kesilen hayvanda şuur mu kalır? kurban bayramı böyle bir şey değil. Neden küçümsediğimiz arabistanlarda suryelerden böyle haberler duymuyoruz da biz her kurbanda reklam oluyoruz dünyaya? Yllar sonrasında başka memleketlerde bir çocuk annesine soracak, "anne, vahşet ne demek?", anne de cevap verecek "hani 2009 yılında Türkiye'de bi büyükbaşın bacakları kesilmişti ya, işte o vahşettir yavrucum" diyecek.
Haklı bence. O anne çok haklı olacak.
Şimdi bu konuyla ilgili ekşi sözlükte okuduğum bir kaç haklı yorumu buraya ekleyeceğim, bakıp bakıp ağlanacak memleketime güleceğim;

*hayvan kaçmasın diye bacaklarını kesen zihniyet gibi, bi daha öküzlük yapmasın diye bu adamın kellesini uçurmak lazımdır, ya da ellerini kessekte iş görür. ama adam kendindeyken, testereyle keselim şöyle. belki intihar etmeye çalışır ve başarılı olur.
*en çok rating alan dizisinin her bölümünde yapılan düzinelerce vahşiliğin; delikanlılık, cesaret gibi kavramlarla içselleştirildiği bir ülkede meydana gelmesinin abes karşılanmaması gerektiği eylem. o dizideki başoğlanın bir insanın arkasından sinsice yaklaşıp boğazını kestiği görüntüleri yüzünde mutluluk ifadesi ile izleyen benim vatandaşım, tabiiki bir hayvanın arkasından yaklaşıp bacaklarını kesmenin gayet normal bir davranış biçimi olduğunu farzedecek. ama asıl suçlu, o sahneden sonra o iğrenç diziyi yayından kaldırmayan, sonra da dönüp o en aşşalık canlı formuna işlediği vahşetin bedeli olarak 1000 lira fatura kesen zihniyettir.
*kendi kafasındaki tanrı'ya yaranmaya çalışan insanın yaptığı eylem. bunun yaranmaya çalıştığı tanrı kendisine ibadet edilmesini bu şekilde emretmiş olamaz. benim inandığım tanrı bu şekilde bi ibadeti kabul edemez. ediyorsa ben o inanç topluluğunun bir üyesi değilim.
*bu eylem insanı kin ve düşmanlığa tahrik eder.
*böyle manzaralar gördüğünde tanrı bile, kurban bayramını yarattığı için pişmanlık duyuyordur eminim.

ve benzeri...

2 yorum:

... dedi ki...

üzüldüm ya tamam gerzeğin biri çıkıp yapıyo verilen ceza daha üzücü değil mi hayvancaz cezadan daha pahalıya satılmıştır zamanında,

sapozhkelekh dedi ki...

çok adilizdir de memleket olarak ve millet olarak.